Burkslav på havremoppe
 
Denna helg från fredag till söndag har det varit körtävling i Gottröra i närheten av Rimbo o Roslagen. Frugan Åsa är grym kusk och Svarten, vår nordsvensk, gillar detta skarpt.
 
Det är tre moment när man tävlar i körning. Först är det dressyr. Tråkigt men nödvändigt tycker jag. Åsa kör ett förutbestämt program som bedöms av en domare. Här blev det en delad förstaplats i den lokala klassen som vi ställde upp.
 
Dag två var precisionskörning, där jag inte har några bilder får då lirade jag dart. Det motsvarar hästhoppningens hinderhoppning. Konor uppställd som står 20 cm bredare än vagnens bredd med bollar ovanpå. Först kör man en grundomgång. Klarar man den felfritt utan bollrammel är det omkörning på tid.
 
Det riktigt roliga är maraton. Nu är jag groom vilket innebär att jag står bak på vår maratonvagn och skall se till att luta mig åt rätt håll när Åsa kör som en vettvilling i maratonhindren. Vi hade fyra hinder. Macken, Hagen, Vattenhindret och VM-Porten.
 
Åsa sopade hem förstaplatsen i sin klass när alla moment var sammanräknade.
 
Kika på lite bilder HÄR
Häst & Vagn i Gottröra
söndag 3 juni 2007