Fälttävlan i Gottröra
 
Lördag och söndag har återigen gått i hästarnas tecken. Nu var det dags för dottern Matilda att tävla. Åsa jobbade så jag fick agera Bobbare (Bärare Och Betalare).
 
Detta vara Matildas andra fälttävlan. Det ingår tre moment i denna tävlingsform, dressyr, hoppning och terräng. Dressyren är det som är mest utslagsgivande. Är man duktig kan man plocka många poäng här. Fast egentligen är det tvärt om - man får så lite straff som möjligt. Matilda fick tillsägelse av domarn för hon pratade med hästen under dressyren och det får man inte göra.
 
Hoppningen var felfri. Det är rätt låga hinder i fälttävlan. 70 cm i Matildas klass. Dennis (kräket) brukar slarva när det är låga hinder men idag höll han upp hovarna.
 
På söndagen var det eldprov med terräng. Tävlingen blev två timmar försenad för det var en häst som bröt benet när den galopperade lite på skrå så den fick avlivas. Holy Shit!
 
I terrängen gäller det att klara (hoppa över) fasta hinder som som stockar,  stenar, gravar och vattenhinder utan att få stopp och att klara sig inom min- och max-tid. Mattan red lite för långsamt men kom i mål så det var skitbra.
 
Bilder att kika på HÄR  
 
 
Fälttävlan i Gottröra
söndag 10 juni 2007